Hasznos – Kutyatámadás

Categories


Tags


There’s no content to show here yet.

Social Links


Hasznos – Kutyatámadás

Kérdés: Mit lehet tenni, ha az ember ilyen szituációba kerülne a kutyájával?

Nézzük kicsit reálisan a dolgot. Egy átlagos gazdival, aki nem igazán gondol arra ,hogy ilyen előfordulhat. Nincs nála segédeszköz, nincs nála hurok meg ilyenek, csak van egy 3-5 kg kiskutya és egy flexi. Na ebben az esetben kell okosat mondani. 

  1. Első és legfontosabb ,hogy dobja el a pórázt, mert ezzel megadja az esélyt a kutyának a menekülésre.
  2. Semmiképp, ismétel SEMMIKÉPP ne kapja fel! Ezzel meggátolja, hogy elmeneküljön, ráadásul a támadó kutya rá fog ugrani és felborítja illetve letépi a kilógó alkatrészeket (láb, farok) Ráadásul nem tud semmilyen kommunikációt folytatni így a két kutya, tehát esély sincs arra, hogy jól végződjön.
  3. Ha még csak közelít a kutya ,akkor húzza ki magát, dobbantson, ordítson, tárja szét a kezét, ezzel nagynak mutatva magát. Forduljon teljes testfelülettel a támadó kutya felé. Esetleg vágja hozzá ami a kezében van (nem, ezért sem kell a kiskutyát felkapni…) pl a flexi műanyagja is jó dolog ilyenkor, de kulcs vagy táska is megteszi
  4. Ha mégis elkapja a támadó a kutyát akkor legjobb megoldás, ha annak mindkét hátsó lábát felemeli a levegőbe. Ekkor kicsit az esély arra, hogy visszafogjon illetve a zsákmányon (mert ekkor már ez a kutya) nem tud fogást javítani. Ilyenkor ha lazul a szorítás akkor a kutya el tud menekülni. Nem szabad a kiskutyát húzni, mert ezzel csak a tépőfogak munkáját segíti az ember. 
  5. Ha elég erős a gazda, akkor emelje a kutyát a hátsó lábánál fogva a levegőbe, mivel ez számára nem stabil közeg és nagyobb eséllyel ereszt
  6. Kiabáljon és kérjen segítséget. A segítség fogja meg a támadót kutya nyakörvét, pórázát, grabancát. Ha nincs ilyen akkor pórázból lehet hurkot csinálni.
  7. Ha túlélték, akkor nézze át milyen sérüléseket szenvedett a kutya és mindenképp vigye orvoshoz (belső sérülések). Közben annyira ne babuzsgassa ha lehet (fenét, ott ölelgetném én is, de hátha vki keményebb nálam)

+1 Ne menjen olyan helyre ahol látja ,hogy a kitámadásnak kockázata áll fenn. Szegény Boogie is leírta anno ,hogy már eleve rossz érzése volt, amikor arra ment és látta milyen a másik kutya. Akkor miért kell visszafelé is arra menni? Legjobb az ilyen helyzeteket messze elkerülni, mert ez a legtutibb megoldás

Szívesen 🙂

Ps: Vigyázzunk egymásra és a kutyáinkra!